background-image
  • DVS
  • Aboma
  • VCA

ProRail: Station Venlo

Floriadebezoekers worden stijlvol onthaald op station Venlo. Complete metamorfose van de stationshal en het stationsplein in Venlo. Het uit de jaren ’50 stammende stationsplein heeft een complete facelift ondergaan. Neco Staalbouw heeft in dit project twee liftschachten en een overkapping voor een rijwielstalling geplaatst.

Uitdagingen:
Maximale aandacht voor de kleinste details. Dat is wat ProRail vraagt en wat Neco realiseerde te Venlo.
 
Werken volgens duidelijke specificaties van ProRail vraagt om een flexibele aanpak en ervaring met veilig werken aan het spoor. Het plaatsen van de constructies op deze moeilijk bereikbare plekken in en rondom het station vraagt om specifiek materieel voor transport en montage, zodat er veilig gewerkt kan worden.
 
Flexibel werken is daarbij essentieel, en dat alles in de uren dat dit het reizen niet belemmert. Neco Staalbouw beschikt over eigen materieel en gespecialiseerde medewerkers die deze werkzaamheden vakkundig uitvoeren.
 
Resultaat:
Het resultaat: een lifthuisvesting in de stationshal, een lift die het middenperron via een tunnel met de stationshal verbindt en  een fraaie overkapping voor een fietsenstalling waarbij volop aandacht is voor de stijlvolle elementen in het design.
 
Venlo is gastheer van de Floriade 2012! Alle werkzaamheden waren afgerond voordat de Wereld Tuinbouw Expo van start ging. Een fraai visitekaartje voor de gemeente Venlo en een keurig ontvangst van de reizigers die de Floriade met de trein komen bezoeken.
 
Meer lezen over vergelijkbare projecten?
 
Wij adviseren u graag, neem contact met ons op voor uw bijzondere staal- en constructieprojecten