background-image
  • DVS
  • Aboma
  • VCA

ProRail: Toegankelijkheid

ProRail werkt in het Programma Toegankelijkheid aan maatregelen  om het zelfstandig reizen per trein voor mensen met een functiebeperking te verbeteren. Meer info op www.prorail.nl/toegankelijkheid

Uitdaging:
Binnen dit programma heeft ProRail de opdracht voor het realiseren van liften én het aanpassen / bouwen van hellingbanen. Er moeten op  ruim 60 stations liften worden geplaatst. Neco Staalbouw en Neco Kraanverhuur hebben aan divere projecten gewerkt voor de realisatie van deze lifthuisvestingen.

“Deskundige aanpak, vakmanschap en het werken aan en rondom het spoor maken deze projecten bijzonder en uitdagend”, vertelt Martin Brinkhuis projectmanager bij ProRail.
 
Neco Staalbouw is als betrokken en deskundige partner verantwoordelijk voor het plaatsen van de staalconstructies in deze bijzondere omgeving. Wij beschikken over eigen materiaal en vakkundig personeel die de montage en uitvoering van deze werken zorgvuldig en veilig kunnen realiseren.
 
Samenwerken:
In het traject van aanbesteden en uitvoering stellen wij ons kritisch op en zijn een waardevolle gesprekspartner. We stellen vragen en komen waar nodig met nieuwe inzichten die een project nieuwe impulsen kunnen geven.
 
Dries van Heusden van Elefant architecten herinnert zich nog een bezoek aan Neco waar op locatie in Neede details van projecten zijn besproken. “Dit bezoek bracht bij ons nieuwe inzichten en mogelijkheden die het project fraaier hebben gemaakt, zonder toename van kosten. Het resultaat, een oplevering met veel meer aandacht voor de details in het bouwwerk”
 
Resultaten:
Inmiddels zijn op diverse stations projecten opgeleverd. Zo is o.a. op het station in Geldrop, onder een monumentale overkapping een liftschacht geplaatst. In Venlo zijn meerdere lifthuisvestingen geplaatst en een overkapping voor een fietsenstalling. Ook op het station in Maarn werd een lift geplaatst waarbij overlast tijdens de bouwfase voor de omgeving tot een minimum kon worden beperkt.
 
Verder heeft Neco Staalbouw onder andere gewerkt aan lifthuisvestingen op station Capelle Schollevaar, station Culemborg, station Utrecht Terwijde, station Venlo, station Utrecht Zuilen en station Vleuten. Op dit moment wordt er gewerkt aan de toegankelijkheid op stations in Hoorn, Houten/Lunetten, Gouda en Leeuwarden.

Advies:
Wij adviseren u graag, neem contact met ons op voor uw bijzondere staal- en constructieprojecten