background-image
 • DVS
 • Aboma
 • VCA
 • Rookgaskanalen met hoge kwaliteitseisen

  Het betreffen speciale rookgaskanalen met hoge kwaliteitseisen en bijbehorend lasonderzoek. Een belangrijke voorwaarde voor het kunnen uitvoeren van deze opdracht was dan ook het NEN-EN-1090-certificaat. Neco Staalbouw beschikt over: EXC-3 voor staalconstructies en EXC-2 voor aluminiumconstructies.

  Lees verder

 • Twickelbrug

  In opdracht van stichting Twickel is de brug in recordtempo gerealiseerd door aannemer Van Haarst (beton) en Neco Special Projects. De unieke vormgeving en de afmetingen vormden een uitdaging van formaat. Neco beschikt over het hiervoor benodigde vakmanschap in alle disciplines: van 3D ontwerp en projectmanagement, via hoog gekwalificeerde constructiebankwerkers en lassers tot nauwgezette veilige montage en hijswerken.

  Lees verder

 • Quality2Process

  Het uitdagende ontwerp heeft een complexe staalconstructie als basis.  Daarnaast zijn de belangrijke zichtelementen zoals het trappenhuis, de technische ruimte en bovenal de gevellamelen in metaal uitgevoerd. Dit was voor inkoper Hans Meijerink en projectleider Mark Krakers van BAM Utiliteitsbouw te Enschede reden om een gerenommeerd constructiebedrijf te selecteren met gevoel voor esthetiek.

  Lees verder

  Opdrachtgever: Quality2Process B.V. Aannemer: BAM Utiliteitsbouw BV Categorie: staalbouw
 • Vleermuizen rotonde Neede

  Op 17 maart zijn de kunstwerken op 2 rotondes in Neede officieel in gebruik genomen door wethouder Han Boer van de gemeente Berkelland. De twee kunstwerken bestaan elk uit drie lichtblauwe bogen, elk voorzien van 2 vleermuizen en zijn een verwijzing naar de bijnaam van de Needenaren: Vlearmuze.
   

  Lees verder

  Opdrachtgever: Gemeente Berkelland Aannemer: Neco Staalbouw BV Categorie: staalbouw
 • Station Utrecht Lunetten

  De Halte Utrecht-Lunetten wordt voortvarend gerealiseerd en krijgt inmiddels vorm. De halte vormt een onderdeel van een groot werk voor aannemer Heijmans. In een vroeg stadium werd Neco benaderd om mee te denken en vorm te geven aan de halte Utrecht-Lunetten. De werkzaamheden van Neco zijn eenvoudig te duiden “alles vanaf de ankers, behoudens het installatiewerk”. 

  Lees verder

 • Sluiscomplex Sambeek - Belfeld

  Onlangs heeft Neco dekzerken geleverd voor het Sluiscomplex Belfeld & Sambeek. De thermisch verzinkte dekzerken worden als bescherming in de betonnen kades gestort. De levering bedroeg in totaal 1200 strekkende meters dekzerken en 1700 strekkende meters hoekprofielen.

  Lees verder

  Opdrachtgever: Rijkswaterstaat Aannemer: Heijmans N.V. Categorie: staalbouw
 • Liftschacht Middenperron Hoorn

  Bij station in Hoorn zijn in 2012 2 van de 3 nieuwe liftschachten, geleverd en gemonteerd door Neco. Momenteel zijn de werkzaamheden gestart voor de productie en montage van het middenperron in Hoorn. Bij station in Hoorn zijn in 2012 al 2 nieuwe liftschachten, geleverd en gemonteerd door Neco. Sinds april 2013 beschikt ook het middenperron over een liftschacht. In het kader van het toegankelijkheidsprogramma van Prorail zijn de sporen nu nog beter bereikbaar, in het bijzonder voor minder validen. 

  Lees verder

  Opdrachtgever: Heijmans N.V. Aannemer: Heijmans Categorie: staalbouw
 • Pro Rail: Station Gouda

  Om de toegankelijkheid van het Station Gouda te verbeteren heeft Neco voor aannemer Heijmans diverse werken uitgevoerd op de perrons en in de stationshal. Neco heeft het staal- en glaswerk  van de nieuwe liftschachten, perronkappen en leuningwerk gerealiseerd.

  Lees verder

 • Parkeren Hardenberg

  Opdrachtgever: Gemeente Hardenberg
  Ontwerp: Mei Architecten en Stedenbouwers
  Aannemer: Hegeman BV, Nijverdal

  Lees verder

  Opdrachtgever: Gemeente Hardenberg Aannemer: Hegeman BV Categorie: staalbouw
 • Werken voor het Waterschap

  Voor Waterschap Vallei en Eem werd een Rioolwaterzuiverinstallatie (RWZI) veilig bereikbaar gemaakt voor de medewerkers. Dit vraagt om een pragmatische aanpak en helder advies in het voortraject.
   

  Lees verder

  Opdrachtgever: Waterschap Vallei en Eem Aannemer: GMB Civiel Categorie: staalbouw, kunststof
 • Uitbreiding zoutproductie

  Opdrachtgever: Akzo Nobel Base Chemicals BV
  Ontwerp: Bartels Ingenieurs
  Aannemer: Akzo Nobel Engineering BV, Arnhem

  Lees verder

  Opdrachtgever: Akzo Nobel Base Chemicals BV Aannemer: Akzo Nobel Engineering BV Categorie: staalbouw
 • Viaduct A20 Nesselande

  Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
  Ontwerp: Gemeentewerken Rotterdam
  Aannemer: GMB LBS BV, Ridderkerk

  Lees verder

  Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam Aannemer: GMB LBS BV Categorie: staalbouw
 • Station Utrecht-Zuilen

  Opdrachtgever: Prorail
  Ontwerp: Movares
  Aannemer: ABM BV, Amersfoort

  Lees verder

 • Afwerking met Cortenstaal

  Weervaststaal inzetten als “architectonisch staaltje” bij een afwerking voor gevelaankleding van twee gebouwen op het vernieuwde complex van RWZI Soerendonk. De nieuwbouw van RWZI Soerendonk is gerealiseerd en opgeleverd in 2011 in opdracht van Waterschap de Dommel.

  Lees verder

  Opdrachtgever: Waterschap de Dommel Aannemer: van Bussel 't Hout Categorie: staalbouw
 • 5 Gemalen Westland

  Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Delfland
  Ontwerp: Arcadis
  Aannemer: GMB Beton en industriebouw, Ridderkerk

  Lees verder

  Opdrachtgever: Delfland Aannemer: GMB Beton en industriebouw Categorie: staalbouw
 • Pro Rail: Station Hoorn

  Bij station in Hoorn zijn in 2012 2 van de 3 nieuwe liftschachten, geleverd en gemonteerd door Neco. In het kader van het toegankelijkheidsprogramma van Prorail zijn de sporen nu nog beter bereikbaar, in het bijzonder voor minder validen. De werkzaamheden voor de laatste liftschacht zijn momenteel in volle gang. 

  Lees verder

 • Station Capelle Schollevaar

  Station Capelle Schollevaar is een spoorwegstation in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel, bij de wijk Schollevaar aan de spoorlijn Rotterdam - Gouda. Het station werd geopend in 1981. Dit station heeft twee sporen en twee perrons. Het station was vroeger met een loopbrug verbonden met het Winkelcentrum 'De Scholver'.

  Uitdaging:
  Dries van Heusden van Elefant architecten herinnert zich nog een bezoek aan Neco waar op locatie in Neede details van projecten zijn besproken. “Dit bezoek bracht bij ons nieuwe inzichten en mogelijkheden die het project fraaier hebben gemaakt, zonder toename van kosten. Het resultaat, een oplevering met veel meer aandacht voor de details in het bouwwerk”.  Daarnaast is een zorgvuldige aanpak en goede planning  onmisbaar in deze trajecten.

  Lees verder

 • Lifthuisvesting Geldrop

  Stationslift onder monumentale overkapping te Geldrop. Hoe integreer je een moderne lifthuisvesting onder een monumentale stationsoverkapping uit 1912? Zorgvuldige voorbereiding en nauwkeurig samenwerken met opdrachtgever en architect is essentieel.

  Uitdaging:
  Station Geldrop stammend uit 1912 kent een fraaie monumentale stationsoverkapping. Vanaf de onderliggende voetgangerstunnel moet een lift de bereikbaarheid van het perron toegankelijker maken. Met respect voor de authentieke elementen van dit oude station is zorgvuldig gewerkt aan dit project

  Lees verder

 • Lift op station Maarn

  Station Maarn, gelegen midden in de Utrechtse Heuvelrug, verbindt het dorp Maarn met Zeist en Veenendaal. Onder het perron ligt een doorgaande weg richting het centrum van Maarn.

  Uitdaging:
  Werken zonder veel hinder voor de reiziger en het doorgaande verkeer. Voor deze uitdaging stond Neco Staalbouw bij het plaatsen van deze liftschacht. Een goede voorbereiding, een heldere planning voorafgaand aan de werkzaamheden en flexibel samenwerken tijdens het werk stelden Neco Staalbouw in samenwerking met Strukton in staat de overlast tot een minimum te beperken.

  Lees verder

 • ProRail: Toegankelijkheid

  ProRail werkt in het Programma Toegankelijkheid aan maatregelen  om het zelfstandig reizen per trein voor mensen met een functiebeperking te verbeteren. Meer info op www.prorail.nl/toegankelijkheid

  Uitdaging:
  Binnen dit programma heeft ProRail de opdracht voor het realiseren van liften én het aanpassen / bouwen van hellingbanen. Er moeten op  ruim 60 stations liften worden geplaatst. Neco Staalbouw en Neco Kraanverhuur hebben aan divere projecten gewerkt voor de realisatie van deze lifthuisvestingen.

  Lees verder

 • Onderdoorgang A12 Nootdorp

  Opdrachtgever: Gemeente Den Haag, Stadsgewest Haaglanden
  Realisatie: Prorail
  Ontwerp: Movares
  Aannemer (Noord): Besix NV
  Aannemer (Zuid): Van Laere NV

  Lees verder

  Opdrachtgever: Gemeente Den Haag Aannemer: Besix NV, Van Laere NV Categorie: staalbouw
 • AWZI Schelluinen

  Opdrachtgever: Waterschap Rivierenland
  Ontwerp: Tauw BV
  Aannemer: Van der Horst Weg- en Waterbouw BV, Varik

  Lees verder

  Opdrachtgever: Waterschap Rivierenland Aannemer: Van der Horst Weg- en Waterbouw BV Categorie: staalbouw
 • Magazijn gereed product

  Opdrachtgever: Akzo Nobel Base Chemicals BV
  Ontwerp: Beltman Architecten en Constructeurs
  Aannemer: Neco Staalbouw BV, Neede

  Lees verder

  Opdrachtgever: Akzo Nobel Base Chemicals BV Aannemer: Neco Staalbouw BV Categorie: staalbouw
 • Reeferracks Marine Terminal

  REEFERRACKS CERES MARINE TERMINAL
  Opdrachtgever: Gemeentelijk havenbedrijf Amsterdam
  Aannemer: Mercon Steel Structures BV, Gorinchem

  Lees verder

  Opdrachtgever: Gemeentelijk havenbedrijf Amsterdam Aannemer: Mercon Steel Structures BV Categorie: staalbouw
 • Sportpark de Spartaan

  Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer
  Ontwerp: Bureau Arjan Karssen bno
  Aannemer: Neco Staalbouw BV

  Lees verder

  Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer Aannemer: Neco Staalbouw BV Categorie: staalbouw
 • ProRail: Station Venlo

  Floriadebezoekers worden stijlvol onthaald op station Venlo. Complete metamorfose van de stationshal en het stationsplein in Venlo. Het uit de jaren ’50 stammende stationsplein heeft een complete facelift ondergaan. Neco Staalbouw heeft in dit project twee liftschachten en een overkapping voor een rijwielstalling geplaatst.

  Uitdagingen:
  Maximale aandacht voor de kleinste details. Dat is wat ProRail vraagt en wat Neco realiseerde te Venlo.

  Lees verder

 • Trappenhuizen Betuweroute

  Opdrachtgever: Betuweroute
  Ontwerp: Grondmij De Weger
  Aannemer: Strukton BV

  Lees verder

  Opdrachtgever: Betuweroute Aannemer: Strukton BV Categorie: staalbouw
 • Zuivering Beverwijk

  Waterzuivering Beverwijk
  Opdrachtgever: Hoogheemraadschap Hollands Noordkwartier
  Ontwerp: Royal Haskoning
  Aannemer: Hegeman Beton en Industriebouw BV

  Lees verder

  Opdrachtgever: Hoogheemraadschap Hollands Noordkwartier Aannemer: Hegeman Categorie: staalbouw
 • Pro Rail: Totaal leverancier

  Het randstadspoor is volop in ontwikkeling. Zo ook het station Utrecht Lunetten, dat naar het noorden wordt verplaatst. Op deze plek verrijst een compleet vernieuwd station. Langs het eilandperron stoppen, aan het zogeheten langzame spoor, de stoptreinen en worden reizigers ontvangen op een modern en bijzonder station.

  Lees verder

 • Veilig werken

  Lees verder