background-image
  • DVS
  • Aboma
  • VCA

Neco Special Projects

Als speciale eisen worden gesteld aan vormgeving, uitstraling en afwerking is Neco Special Projects uw ideale partner. Een modern, degelijk en flexibel staalbouwbedrijf met ruime ervaring in de meest uiteenlopende speciale projecten.

Neco Special Projects beschikt over goed opgeleide vakmensen,een compleet uitgeruste werkplaats en professionele montageploegen. Naast staal, RVS en aluminium kunnen door ons ook andere materialen, zoals glas, hout en kunststof in objecten worden verwerkt.

Een goede voorbereiding, nauwkeurige calculatie en optimale planning zorgen ervoor dat onze projecten vlot verlopen. Dit alles binnen de voorgeschreven normen en voorschriften, Arbo- en milieu-eisen.

Neco Special Projects, kwaliteit volgens NEN-EN 1090
Vanaf 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een dragende staalconstructie voorzien zijn van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. De CE-markering is geen keurmerk of certificaat, maar een verklaring van de fabrikant/producent dat het product voldoet aan alle constructieve eisen die in de relevante productnorm (NEN-EN 1090) gesteld worden.
 
Eén van de vereisten om de CE-markering op een product te mogen aanbrengen is dat de fabrikant/ producent FPC-gecertificeerd (Factory Production Control) is door een geautoriseerde instelling.
 
NEN-EN 1090 en FPC-certificering voor staal- en aluminiumconstructies
Neco Staalbouw is ISO 9001 en NEN-EN 1090-1 gecertificeerd. Het CE-certificaat voor NEN-EN 1090-1 geeft aan dat zowel ons productieproces als de door Neco geleverde staalconstructies voldoen aan de daarvoor wettelijk geldende kwaliteitseisen.
 
Sinds 1 juli 2014 is certificering volgens de NEN-EN 1090-1, verplicht op (dragende) staalconstructies. De vereisten voor het FPC voor staal- en aluminium constructies is vastgelegd in de norm NEN-EN 1090-1. De relevante technische eisen voor staal (en RVS) constructies zijn opgenomen in de norm NEN-EN 1090-2. In de NEN-EN 1090-3 zijn de relevante technische eisen voor aluminium constructie opgenomen.