background-image
  • DVS
  • Aboma
  • VCA

Kwaliteit in lassen

Sinds jaar en dag verwerkt Neco vele staalsoorten, RVS en aluminium in haar constructies. Bij de productie hiervan vormt lassen een essentieel onderdeel. Na een gedegen opleiding (veelal met Neco als leerplek), volgt de praktijkervaring aangevuld met in- en externe cursussen. Het resultaat hiervan is vakmanschap!
 
Om ons vakmanschap aantoonbaar te houden beschikken veel van onze lassers over 1 of meer lasserkwalificaties, onder andere voor 10CrMo9.10, S355, RVS en aluminium. Hierdoor kan Neco vele materialen gekwalificeerd lassen.
Vele opdrachtgevers maken hier reeds decennialang gebruik van.
 
Naast dagelijkse inspectie van het laswerk (intern), wordt extern onze laskwaliteit gecontroleerd door onder andere Element Materials Technology (voorheen Schielab).  Naast halfjaarlijkse controle van lasrapporten, worden elke 2 jaar proefstukken gelast om behoud van de vaardigheden aan te tonen.
Onlangs is Hans Vergunst van Element hiervoor weer naar Neede afgereisd voor de verlenging van de kwalificatie van een aantal van onze lassers. Na controle op de lasprocedure heeft hij de proefstukken meegenomen voor nader onderzoek, onder andere radiografisch (door Applus-RTD).
Na de positieve beoordeling zijn de resultaten vastgelegd bij DNV* en zijn de bijbehorende certificaat afgegeven en/of verlengd.
 
Foto: De heer Hans Vergunst te midden van een aantal lassers van Neco
 

 
* DNV (Det Norske Veritas) is an independent foundation with the purpose of safeguarding life, property, and the environment.